Publikavimo data: 2024-05-19
Sveiki kalmarai su žuvimi
Iš jūros gėrybių - kalmarų ir žuvies - galite pasigaminti vieną iš naudingų patiekalų, kurie prisotina mitybą baltymais, jodu, daugeliu mineralų ir vitaminų. Šiame recepte kuo puikiausiai tinka grietinė, sviestas, kietasis sūris, taip pat daržovės ir žolelės. Jie praturtina jį ir kreminiu skoniu, ir sveikatai naudingais antioksidantais. Prieskoniai ir citrinų sultys suteikia malonų poskonį.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite kubeliais, sudėkite į formą, pasūdykite ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir morkas, sutarkuokite sūrį, kalmarus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 3
Svogūnus pakepinkite svieste, sudėkite morkas, tada kalmarus. Po to kepkite ne ilgiau kaip 5 minutes.
Žingsnis 4
Ant žuvies sudėkite keptuvės turinį, užberkite grietinės, žolelių, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitėje 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos