Sveiki sausainiai iš sėklų, riešutų ir moliūgų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Sveiki sausainiai iš sėklų, riešutų ir moliūgų

Sėklų, riešutų ir moliūgų sausainiai - puikus užkandis suaugusiesiems ir vaikams. Juose yra daug vitaminų, mikroelementų ir sveikųjų riebalų. Jie tikrai tinka tiems, kurie stebi savo mitybą ir stengiasi iš savo raciono išbraukti nenatūralius saldumynus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
387 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveiki sausainiai iš sėklų, riešutų ir moliūgų Žingsnis 1
Paimkite nedidelį katiliuką ir jame ištirpinkite sviestą. Supilkite medų ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Moliūgą sutrinkite šakute ir sumaišykite su skystu mišiniu, pagardinkite druska ir muskato riešutu.

Žingsnis 2

Sveiki sausainiai iš sėklų, riešutų ir moliūgų Žingsnis 2
Supilkite sėklų mišinį ir avižinius dribsnius. Jei norite, šiek tiek sutrinkite moliūgų sėklas ir migdolus trintuvu. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 3

Sveiki sausainiai iš sėklų, riešutų ir moliūgų Žingsnis 3
Pergamentą padėkite ant kepimo skardos, jos nereikia patepti aliejumi. Paskleiskite ploną, tolygų sėklų mišinio sluoksnį ir padarykite įpjovas, padalydami lakštą į stačiakampius gabalėlius. Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę 30 minučių, kas 7-10 minučių apverskite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos