Publikavimo data: 2024-10-12
Sveiki sausainiai iš sėklų, riešutų ir moliūgų
Sėklų, riešutų ir moliūgų sausainiai - puikus užkandis suaugusiesiems ir vaikams. Juose yra daug vitaminų, mikroelementų ir sveikųjų riebalų. Jie tikrai tinka tiems, kurie stebi savo mitybą ir stengiasi iš savo raciono išbraukti nenatūralius saldumynus.
Žingsnis 1
Paimkite nedidelį katiliuką ir jame ištirpinkite sviestą. Supilkite medų ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Moliūgą sutrinkite šakute ir sumaišykite su skystu mišiniu, pagardinkite druska ir muskato riešutu.
Žingsnis 2
Supilkite sėklų mišinį ir avižinius dribsnius. Jei norite, šiek tiek sutrinkite moliūgų sėklas ir migdolus trintuvu. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Pergamentą padėkite ant kepimo skardos, jos nereikia patepti aliejumi. Paskleiskite ploną, tolygų sėklų mišinio sluoksnį ir padarykite įpjovas, padalydami lakštą į stačiakampius gabalėlius. Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę 30 minučių, kas 7-10 minučių apverskite.
Kategorijos