Publikavimo data: 2025-08-17
Sveikos grybų ir pupelių salotos
Pupelių salotos visada labai skanios ir sotios. Pupelės yra ne tik sveikos, bet ir sočios, o kartu su kumpiu ir grybais jos taip pat labai skanios ir maistingos. Sočios ir lengvos salotos tiks ne tik kaip užkandis prie pagrindinio vakarienės ar pietų patiekalo, bet ir papuoš šventinį stalą. Pupelės yra vertingas augalinės kilmės produktas. Jos ne tik naudingos, bet ir pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. Salotas galite naudoti kaip savarankišką patiekalą arba kaip užkandį prie pagrindinio garnyro.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną nuo odelės ir nuplaukite. Supjaustykite jį ant pjaustymo lentelės. Supjaustykite ne per smulkiai, nedideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Morkas gerai nuplaukite, nulupkite ir išvirkite. Virtas morkas sutarkuokite vidutine arba stambia tarka.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Kepkite ant silpnos ugnies, kol svogūnai taps auksiniai, o morkos - minkštos.
Žingsnis 4
Nuimkite foliją nuo kumpio ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, prieš tai jį atšaldykite šaldytuve, kad nesuliptų.
Žingsnis 5
Į patogų indą sudėkite keptą maistą, pupeles, grybus, sūrį, kumpį ir žoleles. Viską gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos