Sveikos keptuvėje skrudintos sezamo sėklos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sveikos keptuvėje skrudintos sezamo sėklos

Ar žinojote, kad sezamo sėklose yra labai daug kalcio ir baltymų? Todėl suaugusiesiems ir vaikams labai naudinga jas valgyti, kad kompensuotų šio naudingo mineralo trūkumą. Taip pat yra vario, mangano, fosforo, magnio ir net geležies. Tačiau kadangi jis yra labai kaloringas, rekomenduojama dozė yra ne daugiau kaip vienas valgomasis šaukštas per dieną.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
565 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
48 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Sveikos keptuvėje skrudintos sezamo sėklos Žingsnis 1
Sezamo sėklas suberkite į šaltą keptuvę, paskleiskite tolygiu sluoksniu ir padėkite ant ugnies. Kai keptuvė gerai įkaista, sumažinkite ugnį ir kepkite sėklas kelias minutes nuolat maišydami, jos turėtų įgauti rausvą spalvą, bet jokiu būdu nesudegti.

Žingsnis 2

Sveikos keptuvėje skrudintos sezamo sėklos Žingsnis 2
Išvirusias sezamo sėklas sudėkite ant keraminės lėkštės ir leiskite joms atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šalti užkandžiai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 10 minučių, pusryčiai, užkandžiai, pomidorų sezonas, brusketos, užkandžiai naujiems metams, nauji pažįstamų veidai su pinc rojaus pomidorais, receptų knyga, pomidorų užkandžiai, pusryčiai su sūriu

Kategorijos