Publikavimo data: 2025-08-18
Sveikos keptuvėje skrudintos sezamo sėklos
Ar žinojote, kad sezamo sėklose yra labai daug kalcio ir baltymų? Todėl suaugusiesiems ir vaikams labai naudinga jas valgyti, kad kompensuotų šio naudingo mineralo trūkumą. Taip pat yra vario, mangano, fosforo, magnio ir net geležies. Tačiau kadangi jis yra labai kaloringas, rekomenduojama dozė yra ne daugiau kaip vienas valgomasis šaukštas per dieną.
Žingsnis 1
Sezamo sėklas suberkite į šaltą keptuvę, paskleiskite tolygiu sluoksniu ir padėkite ant ugnies. Kai keptuvė gerai įkaista, sumažinkite ugnį ir kepkite sėklas kelias minutes nuolat maišydami, jos turėtų įgauti rausvą spalvą, bet jokiu būdu nesudegti.
Žingsnis 2
Išvirusias sezamo sėklas sudėkite ant keraminės lėkštės ir leiskite joms atvėsti.
Kategorijos