Publikavimo data: 2024-06-23
Sveikos kuojos ir skumbrės
Keta - populiari lašišinių šeimos raudonoji žuvis. Pagal naudingųjų medžiagų kiekį keta nusileidžia tik rausvajai lašišai. Šimte gramų kėtės lašišos yra vitamino B12 paros norma. Ji taip pat prisotinta žmogaus organizmui būtinų omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, makro- ir mikroelementų (fosforo, fluoro, seleno, geležies, kalio, cinko). Specialistai rekomenduoja valgyti kėtę, kad normalizuotųsi kraujotaka, sustiprėtų plaukai, nagai ir pagerėtų odos būklė.
Žingsnis 1
Skumbrę nuvalykite, perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, nuplaukite.
Žingsnis 2
Sudėkite skumbrės filė ant folija išklotos kepimo skardos. Kruopščiai įtrinkite žuvį prieskoniais, druska ir ant viršaus sudėkite citrinos griežinėlius.
Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite jį į žuvį. Nuplautas žoleles suplėšykite arba susmulkinkite ir sudėkite į patiekalą.
Žingsnis 4
Ant folijos dėkite kiaulės lašišos gabalėlius. Bulves supjaustykite gabalėliais. Dėkite ant folijos kartu su žuvimi. Tolygiai paskirstykite medų ir juo patepkite žuvį.
Žingsnis 5
Ant ketaus ir bulvių sudėkite susmulkintą česnaką, pabarstykite žolelėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Dėkite skardą su žuvimi ir daržovėmis į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes.
Kategorijos