Sveikos kuojos ir skumbrės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Sveikos kuojos ir skumbrės

Keta - populiari lašišinių šeimos raudonoji žuvis. Pagal naudingųjų medžiagų kiekį keta nusileidžia tik rausvajai lašišai. Šimte gramų kėtės lašišos yra vitamino B12 paros norma. Ji taip pat prisotinta žmogaus organizmui būtinų omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, makro- ir mikroelementų (fosforo, fluoro, seleno, geležies, kalio, cinko). Specialistai rekomenduoja valgyti kėtę, kad normalizuotųsi kraujotaka, sustiprėtų plaukai, nagai ir pagerėtų odos būklė.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveikos kuojos ir skumbrės Žingsnis 1
Skumbrę nuvalykite, perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, nuplaukite.

Žingsnis 2

Sveikos kuojos ir skumbrės Žingsnis 2
Sudėkite skumbrės filė ant folija išklotos kepimo skardos. Kruopščiai įtrinkite žuvį prieskoniais, druska ir ant viršaus sudėkite citrinos griežinėlius.

Žingsnis 3

Sveikos kuojos ir skumbrės Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite jį į žuvį. Nuplautas žoleles suplėšykite arba susmulkinkite ir sudėkite į patiekalą.

Žingsnis 4

Sveikos kuojos ir skumbrės Žingsnis 4
Ant folijos dėkite kiaulės lašišos gabalėlius. Bulves supjaustykite gabalėliais. Dėkite ant folijos kartu su žuvimi. Tolygiai paskirstykite medų ir juo patepkite žuvį.

Žingsnis 5

Sveikos kuojos ir skumbrės Žingsnis 5
Ant ketaus ir bulvių sudėkite susmulkintą česnaką, pabarstykite žolelėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Dėkite skardą su žuvimi ir daržovėmis į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos