Publikavimo data: 2024-06-12
Sveikos lydekos, keptos ant daržovių
Su daržovėmis kepta lydeka - puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Ši žuvis turi mažai riebalų, joje yra daug baltymų, kurie būtini mūsų organizmui, ir joje nedaug kaulų. Šiame patiekale daržovės puikiai papildo žuvį, todėl ji tampa sultinga ir aromatinga. Šis lydekos gaminimo variantas patiks ne tik tiems, kurie laikosi sveikos mitybos, bet ir visiems žuvies mėgėjams.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis.
Žingsnis 3
Pagal skonį pagardinkite sudaką druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Sluoksniais sudėkite morkas, tada svogūnus ir žaliuosius svogūnus. Ant viršaus sudėkite žuvį. Kepkite indą iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Žingsnis 5
Iškeptas lydekas patiekite iš karto po to, kai jos iškepa, pagal skonį papuoštas šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos