Sveikos lydekos, keptos ant daržovių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Sveikos lydekos, keptos ant daržovių

Su daržovėmis kepta lydeka - puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Ši žuvis turi mažai riebalų, joje yra daug baltymų, kurie būtini mūsų organizmui, ir joje nedaug kaulų. Šiame patiekale daržovės puikiai papildo žuvį, todėl ji tampa sultinga ir aromatinga. Šis lydekos gaminimo variantas patiks ne tik tiems, kurie laikosi sveikos mitybos, bet ir visiems žuvies mėgėjams.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveikos lydekos, keptos ant daržovių Žingsnis 1
Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis.

Žingsnis 2

Sveikos lydekos, keptos ant daržovių Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis.

Žingsnis 3

Sveikos lydekos, keptos ant daržovių Žingsnis 3
Pagal skonį pagardinkite sudaką druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Sveikos lydekos, keptos ant daržovių Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Sluoksniais sudėkite morkas, tada svogūnus ir žaliuosius svogūnus. Ant viršaus sudėkite žuvį. Kepkite indą iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Žingsnis 5

Sveikos lydekos, keptos ant daržovių Žingsnis 5
Iškeptas lydekas patiekite iš karto po to, kai jos iškepa, pagal skonį papuoštas šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos