Publikavimo data: 2024-06-15
Sveikos skumbrės, keptos rankovėje
Skumbrės nauda priklauso nuo jos paruošimo būdo. Pateiktas variantas yra vienas geriausių, nes leidžia ne tik išsaugoti visas žuvies maistingąsias medžiagas, bet ir jos aromatą bei skonį. Išeidama tokia žuvis pasidaro kaip iš orkaitės. Jos gaminimas neužtrunka pernelyg ilgai ir bus visavertis didelės maistinės vertės patiekalas, kurį galima patiekti vakarienei, pietums ar net svečiams bet kokio valgymo plano metu.
Žingsnis 1
Išvirtą žuvies skerdeną išvyniokite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Ant vienos žuvies pusės uždėkite žiedais supjaustytą svogūną, o ant kitos - apskritimais supjaustytą citriną.
Žingsnis 2
Uždenkite žuvies puseles, apipurkškite augaliniu aliejumi. Sudėkite skumbrę į rankovę, suriškite ją iš abiejų pusių ir perkelkite į kepimo skardą. Kepkite orkaitėje 40 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos