Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnaus skonio pyragas "Medovik"
Minkštas, kvapnus, skanus, tirpstantis burnoje, visa tai - meadovik, atsiranda daug skirtingų pyragų receptų, bet meadovik visada bus pats skaniausias pyragas!
Žingsnis 1
Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, 50 g cukraus ir medų. Viską gerai išmaišykite, įmuškite 2 kiaušinius ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Pabaigoje įberkite 1 arbatinį šaukštelį geriamosios sodos, išmaišykite, masė turėtų padvigubėti.
Žingsnis 3
Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir palaipsniui pradėkite berti persijotus miltus.
Žingsnis 4
Minkykite tešlą toliau įmaišydami miltus.
Žingsnis 5
Tešla turi būti elastinga. Dėkite ją į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 6
Tuomet padalykite jį į kelias dalis, iš kurių kepsime pyragus. Plonai iškočiokite apvalią pyrago formą, išpjaukite apvalią formą.
Žingsnis 7
Toliau kepame vienodo dydžio pyragėlius, kiekvieno viduryje padarome įpjovas, kad tešla nesubyrėtų, ir dedame juos kepti į orkaitę ant pergamentinio popieriaus, sutepto augaliniu aliejumi.
Žingsnis 8
Kai pyragas apskrunda ir įgauna auksinę spalvą, išimkite jį ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 9
Iškepkite likusius pyragėlius ir sudėkite juos į lėkštę.
Žingsnis 10
Pereikite prie grietinėlės. Į grietinę įberkite 100 g cukraus arba cukraus pudros ir kruopščiai išmaišykite kremą.
Žingsnis 11
Kremu tepkite plutą po plutos.
Žingsnis 12
Ant viršaus pabarstykite trupinius, likusius nuo pyrago atraižų.
Kategorijos