Publikavimo data: 2024-05-25
Švelni grietinė grietinė su braškėmis
Jei pateiksite tradicinio šeimos pyrago, kurį su dideliu malonumu gamina visa šeima, pavyzdį, į galvą ateis grietinės pyragas. Jis puikiai tinka ir prie šventinio stalo, ir prie malonių vakaro susibūrimų su šeima prie arbatos puodelio.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės pyrago smėlio pagrindą. Tam paimkite miltus, 1 kiaušinio trynį, sviestą, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir šiek tiek vandens. Viską sutrinkite į trupinius, tada išminkykite tešlą, kuri neturėtų lipti prie rankų. Formą, kurioje bus kepamas grietinės pyragas, išklokite pergamentu ir tešlą rankomis paskleiskite po visą dugną bei padarykite aukštus šonus.
Žingsnis 2
Nuplaukite braškes, pašalinkite uodegėles ir supjaustykite jas į 4 dalis, jei braškės didelės, ir į 2 dalis, jei braškės mažos. Supjaustytas braškes sudėkite ant tešlos formoje.
Žingsnis 3
Tada paruoškite įdarą. Tam suplakite grietinę, 3 kiaušinius, krakmolą, 100 g cukraus. Turėtumėte gauti vientisą masę be gumuliukų. Supilkite įdarą ant braškių, kurios turi būti visiškai uždengtos, tačiau žiūrėkite, kad įdaras nebūtų virš smėlio pagrindo sienelių.
Žingsnis 4
Ant viršaus pabarstykite migdolų žiedlapių, jie iškeps, taps traškūs ir suteiks patiekalui įdomų skonį. Grietinės pyragą kepkite gerai įkaitintoje 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 60 minučių.
Kategorijos