Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu

Švelni jūros ešerio filė su švelnia bulvių koše ir svogūnų padažu - tai visavertis antrasis patiekalas, kuris puikiai tiks kiekvienos šeimos mitybai. Patiekalą sudaro kepta jūros ešerio filė, pasižyminti subtiliu skoniu ir turtinga mikroelementų bei vitaminų sudėtimi. Bulvių košė gaunama orinė, kreminio žuvies skonio dėl to, kad į bulvių košę įdedama ant pieno ir grietinėlės virtos žuvies. Svogūnų padažas savo pikantišku skoniu papildo orinę bulvių košę ir žuvies filė.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu Žingsnis 1
Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, 20 minučių. Smulkiai supjaustykite du svogūnus ir česnaką. Supilkite pieną į puodą, sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus, lauro lapą, petražoles ir čiobrelius. Užvirinkite pieną, išjunkite ugnį ir palikite 7-10 minučių.

Žingsnis 2

Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu Žingsnis 2
Po 10 minučių puodą su pienu vėl pastatykite ant ugnies. Į puodą sudėkite 300 g ešerių filė ir virkite, kol suminkštės. Žuviai išvirus, nusausinkite ją durpyne arba sietelyje, kad nubėgtų skysčio perteklius. Žuvį padalykite į gabalėlius.

Žingsnis 3

Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu Žingsnis 3
Nusunkite skystį nuo virtų bulvių. Įdėkite piene virtą žuvį, šaukštą alyvuogių aliejaus, grietinėlės ir sutrinkite bulves trintuvu.

Žingsnis 4

Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu Žingsnis 4
Likusius tris svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitintoje keptuvėje svieste ir alyvuogių aliejuje kepkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos (apie 10-12 minučių). Kepdami svogūnus retkarčiais pamaišykite.

Žingsnis 5

Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu Žingsnis 5
Likusią žuvies filė perpjaukite peiliu per pusę ir įtrinkite pipirais, kariu ir druska pagal skonį. Kepkite filė gabaliukus keptuvėje alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps, maždaug po 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos