Publikavimo data: 2025-08-18
Švelni jūros ešerio filė su oria bulvių koše ir svogūnų padažu
Švelni jūros ešerio filė su švelnia bulvių koše ir svogūnų padažu - tai visavertis antrasis patiekalas, kuris puikiai tiks kiekvienos šeimos mitybai. Patiekalą sudaro kepta jūros ešerio filė, pasižyminti subtiliu skoniu ir turtinga mikroelementų bei vitaminų sudėtimi. Bulvių košė gaunama orinė, kreminio žuvies skonio dėl to, kad į bulvių košę įdedama ant pieno ir grietinėlės virtos žuvies. Svogūnų padažas savo pikantišku skoniu papildo orinę bulvių košę ir žuvies filė.
Žingsnis 1
Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, 20 minučių. Smulkiai supjaustykite du svogūnus ir česnaką. Supilkite pieną į puodą, sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus, lauro lapą, petražoles ir čiobrelius. Užvirinkite pieną, išjunkite ugnį ir palikite 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Po 10 minučių puodą su pienu vėl pastatykite ant ugnies. Į puodą sudėkite 300 g ešerių filė ir virkite, kol suminkštės. Žuviai išvirus, nusausinkite ją durpyne arba sietelyje, kad nubėgtų skysčio perteklius. Žuvį padalykite į gabalėlius.
Žingsnis 3
Nusunkite skystį nuo virtų bulvių. Įdėkite piene virtą žuvį, šaukštą alyvuogių aliejaus, grietinėlės ir sutrinkite bulves trintuvu.
Žingsnis 4
Likusius tris svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitintoje keptuvėje svieste ir alyvuogių aliejuje kepkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos (apie 10-12 minučių). Kepdami svogūnus retkarčiais pamaišykite.
Žingsnis 5
Likusią žuvies filė perpjaukite peiliu per pusę ir įtrinkite pipirais, kariu ir druska pagal skonį. Kepkite filė gabaliukus keptuvėje alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps, maždaug po 5 minutes.
Kategorijos