Publikavimo data: 2025-08-19
Švelni kepta lašiša su brokoliais
Švelni kepta lašiša su brokoliais - išskirtinis gurmaniškas patiekalas. Pagrindiniai ingredientai - lašišos filė, brokoliai, vištienos kiaušiniai ir sūris. Lašišos filė yra tanki, aromatinga, bet kartu ir labai švelni švelni mėsa. Šiek tiek žolės skonio brokoliai taip pat yra pikantiški ir švelnūs. Išplakti vištienos kiaušiniai su pienu ir sūriu sujungia visus ingredientus į vieną visumą, suteikdami patiekalui neįprasto oro, purumo ir gražios geltonos spalvos.
Žingsnis 1
Nuplaukite lašišos filė po tekančiu vandeniu, atsargiai nuimkite nuo filė odą ir supjaustykite filė nedideliais gabalėliais. Tada žuvies gabalėlius užpilkite citrinos sultimis ir pagal skonį pasūdykite. Palikite žuvį pusvalandį marinuotis ir virkite ją apie 9 minutes.
Žingsnis 2
Brokolius išskirstykite žiedynais. Brokolių žiedynus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite brokolių žiedynus į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir virkite šiek tiek pasūdytame vandenyje ne ilgiau kaip 7 minutes.
Žingsnis 3
Supilkite pieną, grietinėlę, suplaktus vištienos kiaušinius, pabarstykite muskato riešutu ir druska pagal skonį į maišytuvo dubenį. Visus ingredientus gerai suplakite. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į blenderio dubenį, dar kartą suplakite visus ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Kepimo indą gerai ištepkite sviestu. Į formą pakaitomis sudėkite virtą žuvį ir brokolių žiedynus ir užpilkite skystu pieno ir kiaušinių mišiniu. Dėkite indą į 220 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos