Publikavimo data: 2025-08-17
Švelni kepta lašiša su daržovėmis
Kepta lašiša medaus padaže - skanus dietinis patiekalas. Lašišos mėsa su medaus padažu būna švelni, sultinga ir aromatinga. Padažas žuviai gali būti bet koks, pagal jūsų nuožiūrą ir fantaziją. Su lašiša galima kepti ir vištienos filė - skonis bus neįtikėtinas. Kepta lašiša su daržovėmis - įspūdingas ir paprastas receptas šventiniam stalui ar šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves, pasūdykite, suberkite itališkas žoleles ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Lašišą supjaustykite juostelėmis arba vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Apvoliokite žuvį prieskoniais, kad įsigertų prieskonių, ir sudėkite į kepimo skardą su daržovėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sviesto ir medaus padažą pakaitinkite ant kaitlentės patogiame puode. Maišykite, kol sviestas ištirps. Palikite padažą atvėsti.
Žingsnis 4
Užpilkite žuvį padažu ir pašaukite ją į įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 minutėms. Kad žuvis paruošta, sužinosite, kai ji bus aukso spalvos, o daržovės minkštos.
Kategorijos