Publikavimo data: 2025-08-20
Švelni kepta žuvis
Žuvis yra labai sveikas produktas. Be naudingumo, ji yra ne ką prastesnio skonio. Svarbus šio produkto privalumas yra tai, kad jis greitai paruošiamas, o tai labai patinka kiekvienai šeimininkei. Yra daug įvairių žuvies gaminimo būdų. Pagal siūlomą gaminimo variantą žuvis tiesiog tirpsta burnoje, yra labai minkšta, joje jaučiamas pikantiškas ir "šviežias" prieskonis, kurį suteikia imbieras. Patiekalui gaminti pagal siūlomą variantą tinka bet kokia žuvis.
Žingsnis 1
Bulves virkite, kol jos išvirs iki pusės. Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais. Žuvį supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Marinatui skirtą imbierą sutarkuokite, česnaką susmulkinkite česnakų spaudikliu. Į dubenį supilkite kefyrą, susmulkintą imbierą, česnaką ir prieskonius. Gerai išmaišykite ir palikite žuvį marinuotis apie 30 minučių.
Žingsnis 2
Kai žuvis marinuojama, sudėkite žuvies gabalėlius į kepimo indą arba kepimo skardą. Į tą pačią vietą sudėkite apskritimais supjaustytas bulves. Ant viršaus užpilkite marinatą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių pagal Celsijų. Indus su žuvimi ir bulvėmis dėkite į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Kategorijos