Švelni lengvai sūdyta lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Švelni lengvai sūdyta lašiša

Lašišos mėsa yra ne tik švelnus ir skanus produktas, bet ir svarbiausių vitaminų A, B, D, C, PP, H lobynas. Jos savybės neprarandamos sūdant, gerai išsilaiko ir garsioji omega-3. Sūdyti žuvį visai nesunku, svarbiausia laikytis cukraus ir druskos proporcijų. Pagal skonį taip pat galima pridėti juodųjų ir kvapiųjų žirnelių, kai kurių prieskonių, lauro lapų ar žolelių.
Gaminimo laikas
730 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Švelni lengvai sūdyta lašiša Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir cukrų. Paimkite stiklinį indą, į jo dugną supilkite šiek tiek mišinio ir ant viršaus sudėkite lašišos gabalėlius oda žemyn.

Žingsnis 2

Švelni lengvai sūdyta lašiša Žingsnis 2
Žuvį užpilkite likusiu druskos ir cukraus mišiniu. Padėkite ją į vėsią vietą 12 valandų. Po 12 valandų peiliu nulupkite druskos likučius arba nuplaukite vandeniu. Laikykite šaldytuve stikliniuose ar emaliuotuose induose arba šaldiklyje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
žuvies patiekalai, užkandžiai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, žuvies užkandžiai, sūrio užkandžiai, karšti patiekalai naujiems metams, foršmakas, receptų knyga, tartaletės užkandžiai

Kategorijos