Publikavimo data: 2024-06-15
Švelni lengvai sūdyta lašiša
Lašišos mėsa yra ne tik švelnus ir skanus produktas, bet ir svarbiausių vitaminų A, B, D, C, PP, H lobynas. Jos savybės neprarandamos sūdant, gerai išsilaiko ir garsioji omega-3. Sūdyti žuvį visai nesunku, svarbiausia laikytis cukraus ir druskos proporcijų. Pagal skonį taip pat galima pridėti juodųjų ir kvapiųjų žirnelių, kai kurių prieskonių, lauro lapų ar žolelių.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir cukrų. Paimkite stiklinį indą, į jo dugną supilkite šiek tiek mišinio ir ant viršaus sudėkite lašišos gabalėlius oda žemyn.
Žingsnis 2
Žuvį užpilkite likusiu druskos ir cukraus mišiniu. Padėkite ją į vėsią vietą 12 valandų. Po 12 valandų peiliu nulupkite druskos likučius arba nuplaukite vandeniu. Laikykite šaldytuve stikliniuose ar emaliuotuose induose arba šaldiklyje.
Kategorijos