Publikavimo data: 2025-08-17
Švelni menkė su sūrio ir grybų padažu
Menkė yra mažai kaloringa žuvis, turinti daug privalumų. Polinesočiosios riebalų rūgštys, antioksidantai, Omega-3 - tai tik dalinis naudingų medžiagų, esančių menkėje, sąrašas. Ši žuvis taip pat labai naudinga moterims, nes joje yra fosforo ir kalcio, kurie padeda augti ir stiprėti nagams bei plaukams, gerina odos būklę. Todėl ši žuvis tikrai turėtų būti mitybos racione, o mes papasakosime, kaip ją skaniai paruošti.
Žingsnis 1
Menkes pasūdykite ir vienu sluoksniu sudėkite į kepimo indą. Smulkiai supjaustykite svogūną, griežinėliais supjaustykite grybus ir sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite į keptuvę grybus, įberkite druskos ir troškinkite maišydami. Kai beveik visos grybų sultys išgaruos, suberkite miltus, gerai išmaišykite ir pakepinkite 1 minutę. Supilkite pieną, išmaišykite, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite, kol sutirštės, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite ⅔ tarkuoto sūrio, išmaišykite.
Žingsnis 3
Padažą užtepkite ant menkės filė taip, kad jis visiškai padengtų žuvį. Pabarstykite likusiu sūriu ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms. Sūris ant viršaus turėtų paruduoti.
Kategorijos