Publikavimo data: 2025-08-17
Švelni meringė su žemės riešutais
Prancūziškos meringos yra labai populiarus ir paprastas būdas pasigaminti visų mėgstamas meringas. Šiam vaikystėje visų mėgstamam skanėstui paruošti naudojamas minimalus produktų rinkinys, kurį galima rasti kiekvienuose namuose. Ypatingą atspalvį meringoms suteikia riešutai: žemės riešutai arba graikiniai riešutai. Vos paminėjus bezė, iškart kyla mintis, kad traški saldi plutelė slepia minkštą, švelnų įdarą su riešutų gabalėliais.
Žingsnis 1
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Kiaušinių baltymus plakite iki putų. Dalimis suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos.
Žingsnis 2
Žemės riešutus sumalkite kavos malūnėliu arba susmulkinkite peiliu. Susmulkintus žemės riešutus supilkite į išplaktą mišinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Šaukšteliu ant popieriaus arba konditeriniu maišeliu išpilstykite meringų mišinį. Kepkite blizgučius 100 laipsnių orkaitėje (iš anksto neįkaitintoje), kol iškeps, maždaug 120 minučių.
Kategorijos