Publikavimo data: 2025-08-18
Švelni moliūgų želė
Pirmą kartą želė paminėta XV amžiuje. Tuo metu Europoje pradėtas gaminti patiekalas, labai panašus į šiuolaikinę želė. Tuo metu želė buvo gaminama iš eršketų burbuliukų ir mėsos produktų. Dėl to šis produktas buvo lipnios konsistencijos ir baltos spalvos, tačiau didelio apetito nekėlė. Jau atsiradus tirštikliams, želė tapo panaši į mums įprastą desertą. Šiandien želė gaminama iš įvairiausių produktų ir įvairiais būdais. Taip šis desertas pelnė pasaulinę meilę ir pripažinimą.
Žingsnis 1
Moliūgą sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, supilkite citrinos sultis, cukrų ir gvazdikėlius. Virkite moliūgą, kol suminkštės. Išvirusį moliūgą sudėkite į crème fraîche.
Žingsnis 2
Užpilkite želatiną 100 ml vandens ir palikite išbrinkti. Tada supilkite ją į moliūgų sultinį ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Į kremą supilkite atvėsusią želė ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos