Švelni moliūgų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelni moliūgų želė

Pirmą kartą želė paminėta XV amžiuje. Tuo metu Europoje pradėtas gaminti patiekalas, labai panašus į šiuolaikinę želė. Tuo metu želė buvo gaminama iš eršketų burbuliukų ir mėsos produktų. Dėl to šis produktas buvo lipnios konsistencijos ir baltos spalvos, tačiau didelio apetito nekėlė. Jau atsiradus tirštikliams, želė tapo panaši į mums įprastą desertą. Šiandien želė gaminama iš įvairiausių produktų ir įvairiais būdais. Taip šis desertas pelnė pasaulinę meilę ir pripažinimą.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Švelni moliūgų želė Žingsnis 1
Moliūgą sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, supilkite citrinos sultis, cukrų ir gvazdikėlius. Virkite moliūgą, kol suminkštės. Išvirusį moliūgą sudėkite į crème fraîche.

Žingsnis 2

Švelni moliūgų želė Žingsnis 2
Užpilkite želatiną 100 ml vandens ir palikite išbrinkti. Tada supilkite ją į moliūgų sultinį ir užvirinkite.

Žingsnis 3

Švelni moliūgų želė Žingsnis 3
Į kremą supilkite atvėsusią želė ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos