Publikavimo data: 2025-08-20
Švelni pieno ir išrūgų želė su avietėmis
Želė yra daugelio žmonių mėgstamas desertas. Ji gali būti uogų, vaisių arba, kaip šiuo atveju, pieno ir išrūgų su avietėmis. Ši lengva masė tirpsta burnoje, džiugindama receptorius švelnia tekstūra, vanilės ir uogų skoniu. Šios versijos desertas - labai nebrangus patiekalas, jį taip pat nesudėtinga paruošti, svarbiausia atsižvelgti į pagrindinės patiekalo masės ir želatinos santykį. Vienintelė "kliūtis" - teks palaukti, kol želė sukietės.
Žingsnis 1
Želatiną sudėkite į dubenėlį ir užpilkite šiek tiek šiltu pienu. Palikite išbrinkti 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Varškę sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, vanilę ir paprastąjį cukrų. Sutrinkite varškės masę trintuvu arba pertrinkite ją per sietelį. Išbrinkusią želatiną ištirpinti neužvirinant, supilti į varškės mišinį ir sutrinti mikseriu.
Žingsnis 3
Šaukštu į stiklines arba kremlentes sukrėskite dalį varškės mišinio. Ant viršaus sudėkite avietes. Uždenkite jas antrąja dalimi, ant viršaus uždėkite aviečių. Siųskite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad sustingtų.
Kategorijos