Publikavimo data: 2024-06-15
Švelni skumbrė su "Bešamelio" padažu
Skumbrė - itin sveika ir skani žuvis, tradicinėje Europos virtuvėje mėgstama tarp jūros žuvų. Mūsų šeimininkės ją labai gerbia. Todėl kuo daugiau šios žuvies gaminimo receptų bus jų arsenale, tuo geriau. Skumbrė su bešamelio padažu - tai ne visai įprastas, bet harmoningas skonių, aromatų ir tekstūrų derinys, dėl kurio žuvis bus nepaprastai švelni.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite nedideliais, ne storesniais kaip 2 cm storio griežinėliais. Petražoles smulkiai sukapokite. Kiekvieną žuvies gabalėlį pagardinkite druska ir pipirais ir apvoliokite žolelėse. Dėkite į formą ir pašaukite į iki 180° įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 30 minučių. Tuo tarpu paruoškite padažą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Supilkite augalinį aliejų, sviestą, žiupsnelį druskos ir maišydami kaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps. Suberkite miltus ir virkite 3 minutes, kol sutirštės.
Kategorijos