Švelni skumbrė su "Bešamelio" padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Švelni skumbrė su "Bešamelio" padažu

Skumbrė - itin sveika ir skani žuvis, tradicinėje Europos virtuvėje mėgstama tarp jūros žuvų. Mūsų šeimininkės ją labai gerbia. Todėl kuo daugiau šios žuvies gaminimo receptų bus jų arsenale, tuo geriau. Skumbrė su bešamelio padažu - tai ne visai įprastas, bet harmoningas skonių, aromatų ir tekstūrų derinys, dėl kurio žuvis bus nepaprastai švelni.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelni skumbrė su "Bešamelio" padažu Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite nedideliais, ne storesniais kaip 2 cm storio griežinėliais. Petražoles smulkiai sukapokite. Kiekvieną žuvies gabalėlį pagardinkite druska ir pipirais ir apvoliokite žolelėse. Dėkite į formą ir pašaukite į iki 180° įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 30 minučių. Tuo tarpu paruoškite padažą.

Žingsnis 2

Švelni skumbrė su "Bešamelio" padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Supilkite augalinį aliejų, sviestą, žiupsnelį druskos ir maišydami kaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps. Suberkite miltus ir virkite 3 minutes, kol sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos