Publikavimo data: 2024-06-23
Švelni skumbrė su kopūstais
Skumbrė yra viena iš labiausiai suvaržytų žuvų rūšių kainų atžvilgiu. Tačiau ji pasižymi puikiu skonio ir sveikatai naudingų savybių deriniu. Pagrindiniai vitaminai yra D, A, E ir B grupės. Joje yra daug mineralinių medžiagų, pavyzdžiui, cinko, magnio, jodo ir geležies. Su kopūstais ruošta skumbrė atskleidžia nuostabų žuvies ir daržovių skonių derinį. Tuo pačiu metu ingredientų pusiausvyra ir subtili galutinio produkto struktūra leis jums mėgautis patiekalu iki soties.
Žingsnis 1
Peiliu supjaustykite kopūstus vidutinio dydžio gabalėliais. Turite gauti stambių šiaudų. Įdėkite jį į gilų dubenį ir 15 minučių užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Išvalykite žuvį. Išimkite vidų ir gerai nuplaukite. Supjaustykite vienodo dydžio porcijomis, stengdamiesi pašalinti kuo daugiau kaulų. Sudėkite į gilų dubenį ir pabarstykite pipirais bei druska. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūnus nuo lukštų. Pašalinkite kietą šaknies pagrindą. Kiekvieną svogūną perpjaukite pusiau ir supjaustykite pusžiedžiais. Tada sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir įpilkite 3 šaukštus vandens. Troškinkite, kol suminkštės. Tada sudėkite pomidorų pastą ir nuolat maišydami troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite pusę kopūstų mišinio. Tada sudėkite žuvies sluoksnį, tolygiai paskirstydami gabalėlius po visą paviršių. Uždenkite likusio kopūstų mišinio dangteliu, išlyginkite viršutinį sluoksnį ir lengvai prispauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje.
Kategorijos