Publikavimo data: 2024-06-23
Švelni skumbrė su švarko bulvėmis
Skumbrės mėsoje gausu natrio, fosforo, chromo ir jodo, joje yra vitaminų ir mikroelementų, padedančių normalizuoti hormoninį foną. Smulkūs kaulai žuvyje pasitaiko itin retai, o struktūra pasižymi būdingu švelnumu. Kartu su bulvėmis jų skonis ypač išryškėja kepant kartu.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves, pašalinkite akutes (juodas dėmeles). Stenkitės, kad lupant bulves būtų išsaugota kuo daugiau produkto. Kad bulvės nebūtų juodos, įdėkite jas į dubenį su vandeniu.
Žingsnis 2
Nupjaukite viršutinius ir apatinius pelekus, nupjaukite žuvies galvą ir pašalinkite uodegą. Žuvį kruopščiai išdarinėkite išilgai pilvo. Pašalinkite juodą plėvelę, nes ji suteikia žuviai kartumo. Nuplaukite po vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada skumbrę supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Sudėkite jas į dubenį, pasūdykite ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Iš anksto nuvalytas bulves išimkite iš dubens su vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada supjaustykite jas 0,5 cm storio apskritimais.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūnus nuo lukštų. Nuo šaknies pašalinkite kietą pagrindą. Šaltame vandenyje pamirkytu peiliu supjaustykite tokio pat dydžio žiedais, kaip ir bulvės.
Žingsnis 5
Ant paruoštos formos dugno sudėkite dalį griežinėliais supjaustytų bulvių. Ant viršaus uždėkite dalį svogūno. Viską gerai pasūdykite ir papipirinkite. Tada sudėkite dalį žuvies. Sluoksnius pakartokite kelis kartus. Dėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių. Jei bulvės ir žuvis iki nurodyto laiko neapskrunda, dar 5 minutes kepkite viršutinėje lentynoje.
Kategorijos