Publikavimo data: 2024-10-22
Švelni žuvis su sūrio ir grybų padažu
Sunku prieštarauti, kad žuvis yra labai naudingas ir organizmui būtinas produktas. Žuvyje gausu visaverčių baltymų, kuriuose yra visų aminorūgščių, įskaitant nepakeičiamąsias, taip pat vitaminų (A, E, D, B12) ir mikro- bei makroelementų. Deja, dažniausiai parduotuvėse yra šaldytos žuvies, ir sunku žinoti, kaip pavyks įsigyti. Pasitaiko atvejų, kai gaunama pakartotinai užšaldyta žuvis, kuri gali būti sausa ir be skonio. Tačiau pabandykite bet kokią žuvį, net ir pačią prasčiausią, paruošti su grybų ir sūrio padažu ir nustebsite, kaip ji pasikeis. Velvetinis švelnaus skonio padažas bet kokią žuvį pavers gardžiu ir apetitą žadinančiu patiekalu.
Žingsnis 1
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną ir kepkite ant silpnos ugnies, kol jis taps auksinis. Kai svogūnai suminkštės ir taps auksiniai, sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis. Kai keptuvėje esantis skystis išgaruos, suberkite miltus ir kepkite apie 1 minutę. Supilkite pieną ir maišykite, kol padažas sutirštės. Tada į padažą suberkite ⅔ tarkuoto sūrio ir kaitinkite, kol sūris išsilydys.
Žingsnis 2
Žuvies filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, sudėkite į kepimo indą oda žemyn ir šiek tiek pasūdykite. Į kepimo indą ant paruoštos žuvies supilkite sūrio ir grybų padažą, o viršų pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos