Švelnios grybų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnios grybų salotos

Greitos ir paprastos salotos, skirtos greitam rankų pirštui, išgelbės tais atvejais, kai maisto ruošimui yra mažai laiko, o jūs norite kažko skanaus ir švelnaus. Salotos gaunasi ne tik sočios, bet ir maistingos, jose gausu visų imunitetui palaikyti reikalingų vitaminų. Apetitiškos liesos grybų ir žuvies salotos gaunasi labai skanios ir maistingos. Dėl sudėtyje esančių augalinės kilmės ingredientų jos puikiai tinka gavėnios dienomis ir tiems, kurie laikosi dietos, bet mėgsta salotas. Pasninko salotas galima ruošti su bet kokiais grybais, tačiau geriau jas ruošti su pievagrybiais, nes jie iškepa labai greitai nei kiti, o skonis ir tekstūra išlieka tinkami.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Švelnios grybų salotos Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite svogūnus. Nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kad nedirgintų akių gleivinės, svogūną ir peilį pamerkite į šaltą vandenį.

Žingsnis 2

Švelnios grybų salotos Žingsnis 2
Pievagrybius pamirkykite vandenyje ir išspauskite. Supjaustykite ant pjaustymo lentelės plonais griežinėliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į atskirą dubenį. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Jei sūris prilimpa prie tarkos, patepkite ją augaliniu aliejumi ir tada sūrį lengvai sutarkuosite.

Žingsnis 3

Švelnios grybų salotos Žingsnis 3
Jei žuvies filė yra užšaldyta, atšildykite ją. Ant pjaustymo lentelės supjaustykite kubeliais. Reikėtų naudoti aštrų peilį, kad mėsą būtų lengviau supjaustyti.

Žingsnis 4

Švelnios grybų salotos Žingsnis 4
Paimkite šoninę, sudėkite ją sluoksniais ant pjaustymo lentos ir supjaustykite plonais griežinėliais arba nedideliais sluoksniais.

Žingsnis 5

Švelnios grybų salotos Žingsnis 5
Keptuvėje ant silpnos ugnies apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite grybus ir prieskonius. Grybus užpilkite grietine ir troškinkite 10 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 6

Švelnios grybų salotos Žingsnis 6
Žuvį sudėkite į keraminį arba stiklinį indą, pasūdykite ir apibarstykite smulkinta šonine. Ant viršaus sudėkite troškintus grybus. Ant viršaus užtepkite grietinės ir majonezo. Dėkite į mikrobangų krosnelę 7 minutėms. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, grybų patiekalai, salotos, grybų salotos, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, salotos su majonezu, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos