Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnios grybų salotos
Greitos ir paprastos salotos, skirtos greitam rankų pirštui, išgelbės tais atvejais, kai maisto ruošimui yra mažai laiko, o jūs norite kažko skanaus ir švelnaus. Salotos gaunasi ne tik sočios, bet ir maistingos, jose gausu visų imunitetui palaikyti reikalingų vitaminų. Apetitiškos liesos grybų ir žuvies salotos gaunasi labai skanios ir maistingos. Dėl sudėtyje esančių augalinės kilmės ingredientų jos puikiai tinka gavėnios dienomis ir tiems, kurie laikosi dietos, bet mėgsta salotas. Pasninko salotas galima ruošti su bet kokiais grybais, tačiau geriau jas ruošti su pievagrybiais, nes jie iškepa labai greitai nei kiti, o skonis ir tekstūra išlieka tinkami.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite svogūnus. Nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kad nedirgintų akių gleivinės, svogūną ir peilį pamerkite į šaltą vandenį.
Žingsnis 2
Pievagrybius pamirkykite vandenyje ir išspauskite. Supjaustykite ant pjaustymo lentelės plonais griežinėliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į atskirą dubenį. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Jei sūris prilimpa prie tarkos, patepkite ją augaliniu aliejumi ir tada sūrį lengvai sutarkuosite.
Žingsnis 3
Jei žuvies filė yra užšaldyta, atšildykite ją. Ant pjaustymo lentelės supjaustykite kubeliais. Reikėtų naudoti aštrų peilį, kad mėsą būtų lengviau supjaustyti.
Žingsnis 4
Paimkite šoninę, sudėkite ją sluoksniais ant pjaustymo lentos ir supjaustykite plonais griežinėliais arba nedideliais sluoksniais.
Žingsnis 5
Keptuvėje ant silpnos ugnies apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite grybus ir prieskonius. Grybus užpilkite grietine ir troškinkite 10 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Žuvį sudėkite į keraminį arba stiklinį indą, pasūdykite ir apibarstykite smulkinta šonine. Ant viršaus sudėkite troškintus grybus. Ant viršaus užtepkite grietinės ir majonezo. Dėkite į mikrobangų krosnelę 7 minutėms. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol iškeps.
Kategorijos