Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnios raudonosios jūros salotos
Jei mėgstate salotas su krabų lazdelėmis, o įprastos jau nusibodo, šios salotos kaip tik jums. Salotos paprastai paruošiamos, bet skanios ir kupinos vitaminų. Šios salotos bus jūsų mėgstamiausios ant šventinio stalo. Raudonosios jūros salotos yra vienas ryškiausių šaltųjų užkandžių. O pavadinimą jos gavo dėl raudonų produktų: krabų lazdelių ir pomidorų.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite pomidorus, nulupkite česnakus. Paruoškite ingredientus, padažą ir prieskonius pagal skonį. Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Česnakus susmulkinkite rankomis arba česnakų spaudikliu.
Žingsnis 2
Išimkite šaltą kietąjį sūrį, nuimkite plėvelę ir sutarkuokite stambia tarka, tada salotos netaps košėmis, o visos naudingosios savybės išliks. Jei sūris vis tiek prilimpa prie tarkavimo lentelės, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Nulupę krabų lazdeles nuo plėvelės, supjaustykite jas plonais žiedais, o ne šiaudeliais, kad išsaugotumėte maistingąsias medžiagas. Jei pjaustysite juos griežinėliais, jūsų salotos pavirs į košę. Česnaką susmulkinkite peiliu, o ne česnakų spaudikliu. Sudėkite visus ingredientus į dubenį, pagal skonį pasūdykite ir užpilkite majonezu arba bet kokiu kitu padažu.
Kategorijos