Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs avižiniai sausainiai su sultenėmis ant varškės pagrindo
Jei šaldytuve liko gabalėlis varškės, panaudokite jį šiems avižiniams sausainiams. Produktas iš jų įgauna švelnią ir malonią tekstūrą, suteikia pageidaujamą skonį. Be to, varškė labai gerai dera su sultenėmis, riešutais. Vos šiek tiek laiko ir pinigų, skirtų produktams, duosite rezultatą, kuris džiugins šeimą. Bus kepinių arbatai arba užkandžiams darbo dienos metu.
Žingsnis 1
Avižinius dribsnius sumalkite kavos malūnėliu. Išdžiovinkite riešutus mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje ir susmulkinkite. Giliame dubenyje sumaišykite avižas, cukrų ir kiaušinį.
Žingsnis 2
Į dribsnius sudėkite varškę, tarkuotą sviestą, riešutus ir sultenes ir išmaišykite. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į vienodas dalis. Suformuokite rutuliukus ir prispauskite prie viršaus. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Jei norite, ant sausainių šakute padarykite pradūrimo raštą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Kategorijos