Publikavimo data: 2024-10-21
Švelnus bananų ir migdolų pyragas
Migdolų gimtine laikomos dabartinės Turkijos teritorijos. Anksčiau migdolų žydėjimas buvo laikomas naujų metų pradžios simboliu. Migdolai naudingi vitaminais ir mineralais, yra puikus kalio, magnio ir cinko šaltinis. Migdolai puikiai pakeičia gyvulinius baltymus, o tai neabejotinas privalumas vegetarams. Taip pat naudingi širdžiai ir kraujagyslėms.
Žingsnis 1
Paimkite sutrintą bananą ir į jį įberkite vanilinio cukraus, cinamono ir maltų migdolų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sviestą su cukrumi plakite tol, kol sviestas padidės. Toliau plakdami mišinį, palaipsniui į jį įmaišykite po vieną kiaušinį. Tada į tą pačią vietą siųskite grietinę. Imkite gautą masę ir papildykite ją trintu bananu. Į tą pačią vietą keliais būdais supilkite miltus, sodą ir kepimo miltelius. Kruopščiai ir lėtai išmaišykite.
Žingsnis 3
Formos dugną išklokite kepimo pergamentu, užpilkite medumi ir išdėliokite bananų griežinėlius. Ant viršaus supilkite tešlą ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite pyragą apie 50 minučių. Paruoštumą patikrinkite mediniu pagaliuku, jis turėtų išlįsti švarus.
Kategorijos