Švelnus bananų ir migdolų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Švelnus bananų ir migdolų pyragas

Migdolų gimtine laikomos dabartinės Turkijos teritorijos. Anksčiau migdolų žydėjimas buvo laikomas naujų metų pradžios simboliu. Migdolai naudingi vitaminais ir mineralais, yra puikus kalio, magnio ir cinko šaltinis. Migdolai puikiai pakeičia gyvulinius baltymus, o tai neabejotinas privalumas vegetarams. Taip pat naudingi širdžiai ir kraujagyslėms.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnus bananų ir migdolų pyragas Žingsnis 1
Paimkite sutrintą bananą ir į jį įberkite vanilinio cukraus, cinamono ir maltų migdolų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Švelnus bananų ir migdolų pyragas Žingsnis 2
Sviestą su cukrumi plakite tol, kol sviestas padidės. Toliau plakdami mišinį, palaipsniui į jį įmaišykite po vieną kiaušinį. Tada į tą pačią vietą siųskite grietinę. Imkite gautą masę ir papildykite ją trintu bananu. Į tą pačią vietą keliais būdais supilkite miltus, sodą ir kepimo miltelius. Kruopščiai ir lėtai išmaišykite.

Žingsnis 3

Švelnus bananų ir migdolų pyragas Žingsnis 3
Formos dugną išklokite kepimo pergamentu, užpilkite medumi ir išdėliokite bananų griežinėlius. Ant viršaus supilkite tešlą ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite pyragą apie 50 minučių. Paruoštumą patikrinkite mediniu pagaliuku, jis turėtų išlįsti švarus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos