Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs čeburekai su žolelėmis ir varške
Švelnūs čeburekai su žolelėmis ruošiami su neįprastu įdaru. Šiame recepte vietoj klasikinio maltos mėsos įdaro naudojama varškė su žolelėmis. Dėl tokio įdaro čeburekai tampa minkštesni ir įgauna varškės skonį. Krapai suteiks lengvo gaivaus skonio.
Žingsnis 1
Miltus suberkite į gilų dubenį. Sviestą supjaustykite dideliais kubeliais ir suberkite į miltus. Mikseriu sumaišykite sviestą ir miltus į vientisą masę ir įmuškite kiaušinį. Dar kartą išmaišykite ir rankomis išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite rutulį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Dėkite tešlą į šaldytuvą, kad atšaltų ir taptų lankstesnė.
Žingsnis 3
Perkelkite varškę į gilų dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus ir suberkite į varškę. Pipirų mišinį sumalkite trintuve ir suberkite į varškę. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Išimkite atšaldytą tešlą iš šaldytuvo. Atpjaukite nedidelį gabalėlį tešlos, tiek, kad užtektų čeburekui. Iškočiokite tešlos gabalėlį ir sudėkite ant jo varškės įdarą. Suformuokite cheburek ir kraštus užspauskite šakute. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją aliejumi ir kepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
Kategorijos