Švelnus fondiu su Bešamelio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu

Mėsa yra pagrindinė vidutinio žmogaus mitybos raciono dalis. Mėsoje yra daug svarbių B grupės vitaminų ir svarbių mikroelementų, tokių kaip geležis, manganas, fosforas ir varis. Vištienoje gausu B grupės vitaminų. Būtent vitaminas B6 palaiko imuninę sistemą peršalimo atveju, o vitaminas B5 dalyvauja medžiagų apykaitoje. Su "Bešamelio" padažu vištiena tampa minkšta ir aromatinga.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 1
Norėdami paruošti bešamelio padažą, pirmiausia karščiui atspariame dubenyje pašildykite sviestą, kol taps skystas. Tada suberkite miltus, nuolat maišydami, kad patiekale nesusidarytų gumuliukų.

Žingsnis 2

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 2
Lėtai supilkite šiltą pieną į vientisą mišinį nuolat maišydami. Kai padažas taps vientisas, pasūdykite jį ir dar kelias minutes palaikykite ant ugnies.

Žingsnis 3

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite. Paruoškite kepimo indą ir ant jo dugno sudėkite vištieną.

Žingsnis 4

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 4
Vištieną užpilkite padažu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant vištienos po padažu. Dėkite patiekalą į 190 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, česnakų sezonas, sūrio užkandžiai, patiekalai lėtoje viryklėje, fondiu, namų receptai, receptų knyga, sūrio fondiu, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos