Švelnus fondiu su Bešamelio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu

Mėsa yra pagrindinė vidutinio žmogaus mitybos raciono dalis. Mėsoje yra daug svarbių B grupės vitaminų ir svarbių mikroelementų, tokių kaip geležis, manganas, fosforas ir varis. Vištienoje gausu B grupės vitaminų. Būtent vitaminas B6 palaiko imuninę sistemą peršalimo atveju, o vitaminas B5 dalyvauja medžiagų apykaitoje. Su "Bešamelio" padažu vištiena tampa minkšta ir aromatinga.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 1
Norėdami paruošti bešamelio padažą, pirmiausia karščiui atspariame dubenyje pašildykite sviestą, kol taps skystas. Tada suberkite miltus, nuolat maišydami, kad patiekale nesusidarytų gumuliukų.

Žingsnis 2

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 2
Lėtai supilkite šiltą pieną į vientisą mišinį nuolat maišydami. Kai padažas taps vientisas, pasūdykite jį ir dar kelias minutes palaikykite ant ugnies.

Žingsnis 3

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite. Paruoškite kepimo indą ir ant jo dugno sudėkite vištieną.

Žingsnis 4

Švelnus fondiu su Bešamelio padažu Žingsnis 4
Vištieną užpilkite padažu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant vištienos po padažu. Dėkite patiekalą į 190 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos