Publikavimo data: 2024-06-23
Švelnus fondiu su Bešamelio padažu
Mėsa yra pagrindinė vidutinio žmogaus mitybos raciono dalis. Mėsoje yra daug svarbių B grupės vitaminų ir svarbių mikroelementų, tokių kaip geležis, manganas, fosforas ir varis. Vištienoje gausu B grupės vitaminų. Būtent vitaminas B6 palaiko imuninę sistemą peršalimo atveju, o vitaminas B5 dalyvauja medžiagų apykaitoje. Su "Bešamelio" padažu vištiena tampa minkšta ir aromatinga.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti bešamelio padažą, pirmiausia karščiui atspariame dubenyje pašildykite sviestą, kol taps skystas. Tada suberkite miltus, nuolat maišydami, kad patiekale nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 2
Lėtai supilkite šiltą pieną į vientisą mišinį nuolat maišydami. Kai padažas taps vientisas, pasūdykite jį ir dar kelias minutes palaikykite ant ugnies.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite. Paruoškite kepimo indą ir ant jo dugno sudėkite vištieną.
Žingsnis 4
Vištieną užpilkite padažu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant vištienos po padažu. Dėkite patiekalą į 190 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos