Publikavimo data: 2024-05-26
Švelnus grietinės pyragas su ananasais
Šventinis tortas, kurį be vargo gali pasigaminti kiekvienas, yra grietinės tortas. Smetoniniai pyragai skiriasi nuo kitų pyragų, nes juos paprasta paruošti, o ingredientų nesunku įsigyti. Kepimo laikas taip pat išskiria jį iš kitų, sudėtingesnių tortų. Išbandykite grietinės tortą, jo švelni tekstūra ir malonus skonis įsimins ilgam.
Žingsnis 1
Norėdami pagaminti sausainius, mikseriu suplakite kiaušinius, 1 puodelį cukraus. Sudėkite ištirpintą sviestą, 400 g grietinės, miltus. Prieš tai į kepimo sodą įlašinkite kelis lašus acto, kad įvyktų reakcija, tada įmerkite ją į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis ir į vieną dalį įberkite kakavos. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Į formą įdėkite pergamentą ir patepkite augaliniu aliejumi. Išklokite tešlą su kakava, palikite 20 minučių pastovėti. Tada kepkite 20 minučių, paruoštumą patikrinkite sausu mediniu iešmeliu. Antrą tešlos partiją kepkite taip pat.
Žingsnis 3
Kremui išplakite grietinę su likusiu cukrumi ir suberkite vanilinį cukrų. Tamsųjį tortą sudėkite į lėkštę ir aptepkite kremu, ant viršaus uždėkite ananasų griežinėlių. Ant viršaus uždėkite antrąjį tortą ir papuoškite ananasų griežinėliais.
Kategorijos