Publikavimo data: 2024-05-26
Švelnus grietinės pyragas su persikais
Šis populiariausias sovietmečio desertas niekada nedings nuo mūsų stalų dėl kelių priežasčių iš karto. Jis skanus, subtilus, nesunkiai paruošiamas, o svarbiausia - visiškai natūralus. Šiuolaikinei šeimininkei tai ypač svarbu. Todėl mūsų naudingiausios grietinės receptą jos gali drąsiai įsidėti į savo kulinarinę knygą ir gaminti ne tik per šventes, bet ir tiesiog pusryčiams. Mūsų paprastas receptas taps garbinga kasdienio šeimos arbatvakario ir šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Persijokite miltus, kad jie būtų purūs ir tešla būtų puresnė. Dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus tokia tvarka: miltus, cukrų, kepimo miltelius, vaniliną. Tada įmuškite iš anksto išplaktus kiaušinius ir tik pabaigoje sudėkite suminkštintą sviestą. Išminkykite tešlą ir iškočiokite ją į rutulį. Palikite tešlą penkioms minutėms pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite vidutinio dydžio sausą formą, maždaug 25 cm. Iškočiokite tešlą, padėkite ją ant dugno ir suformuokite apie 3 cm žemą kraštą. Paruoštą tešlos formą 10 minučių įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite pieną su cukrumi ir pastatykite ant ugnies. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Ištirpinkite krakmolą 100 ml pieno ir nuolat maišydami supilkite šį mišinį į karštą pieną. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tada sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite ant atvėsusios tešlos, ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus persikus. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai. Atvėsinkite.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą pagal standartinį želė receptą. Želė gali būti pagal jūsų skonį; svarbiausia, kad ji neužgožtų persikų skonio ir aromato. Ji turi būti pakankamai tiršta, kad patiekus išlaikytų formą. Užpilkite ją ant persikų viršaus. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Kategorijos