Švelnus grietinės pyragas su persikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Švelnus grietinės pyragas su persikais

Šis populiariausias sovietmečio desertas niekada nedings nuo mūsų stalų dėl kelių priežasčių iš karto. Jis skanus, subtilus, nesunkiai paruošiamas, o svarbiausia - visiškai natūralus. Šiuolaikinei šeimininkei tai ypač svarbu. Todėl mūsų naudingiausios grietinės receptą jos gali drąsiai įsidėti į savo kulinarinę knygą ir gaminti ne tik per šventes, bet ir tiesiog pusryčiams. Mūsų paprastas receptas taps garbinga kasdienio šeimos arbatvakario ir šventinio stalo puošmena.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
25 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnus grietinės pyragas su persikais Žingsnis 1
Persijokite miltus, kad jie būtų purūs ir tešla būtų puresnė. Dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus tokia tvarka: miltus, cukrų, kepimo miltelius, vaniliną. Tada įmuškite iš anksto išplaktus kiaušinius ir tik pabaigoje sudėkite suminkštintą sviestą. Išminkykite tešlą ir iškočiokite ją į rutulį. Palikite tešlą penkioms minutėms pailsėti.

Žingsnis 2

Švelnus grietinės pyragas su persikais Žingsnis 2
Paruoškite vidutinio dydžio sausą formą, maždaug 25 cm. Iškočiokite tešlą, padėkite ją ant dugno ir suformuokite apie 3 cm žemą kraštą. Paruoštą tešlos formą 10 minučių įdėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Švelnus grietinės pyragas su persikais Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite pieną su cukrumi ir pastatykite ant ugnies. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Ištirpinkite krakmolą 100 ml pieno ir nuolat maišydami supilkite šį mišinį į karštą pieną. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tada sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite ant atvėsusios tešlos, ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus persikus. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai. Atvėsinkite.

Žingsnis 4

Švelnus grietinės pyragas su persikais Žingsnis 4
Paruoškite įdarą pagal standartinį želė receptą. Želė gali būti pagal jūsų skonį; svarbiausia, kad ji neužgožtų persikų skonio ir aromato. Ji turi būti pakankamai tiršta, kad patiekus išlaikytų formą. Užpilkite ją ant persikų viršaus. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos