Publikavimo data: 2024-05-25
Švelnus grietinės pyragas su uogomis
Nėra nė vienos močiutės ar mamos, kuri nemokėtų gaminti smeetannik. Deserto kremas ir plutelės gaminamos grietinės pagrindu, todėl jis yra sveikas ir maistingas. Grietinė prisotina organizmą kalciu ir pagerina žarnyno darbą, dėl to desertas tampa ne tik beprotiškai skanus, bet ir naudingas.
Žingsnis 1
Į išplaktus kiaušinius ir cukrų supilkite tirštą riebią grietinę ir maišykite nedideliu greičiu (galite įberti vanilinio cukraus). Keliais mainais (3-4 kartus) supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, maišykite nedideliu greičiu.
Žingsnis 2
Į riebalais išteptos formos dugną supilkite 1/3 tešlos, išdėliokite uogas, ant jų supilkite likusią tešlą ir švelniai išlyginkite mentele. Kepkite 40 minučių įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 3
Kai pyragas visiškai atvės, papuoškite jį uogomis, aptepdami pyrago paviršių tiršta uogiene arba sirupu; kai uogienės sluoksnis šiek tiek įsigeria, tarsi išdžiūsta, išdėliokite švarias uogas, "priklijuodami" jas uogienėje. Uogoms paremti taip pat galite naudoti grietinėlę.
Kategorijos