Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus ispaniškas senamadiškas desertas, vadinamas keptu pienu.
Šis nuostabus desertas sužavi nuo pirmo kąsnio. Švelnus vidurys slepiasi po traškiu apvalkalu ir atskleidžia cinamono, citrinos ir vanilino skonį. Keptas pienas yra senovinis patiekalas, kilęs iš Ispanijos. Iš tiesų šis desertas gaminamas paprastai - iš pieno, sutirštinto su miltais ir iškepto augaliniame aliejuje. Patiekiant jį galima glaistyti arba apibarstyti cinamonu - jis tinka bet kokiame apvalkale.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 800 ml pieno. Sudėkite žievelę ir cinamoną. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Į likusį pieną įmaišykite miltus. Sudėkite trynius, vanilę, cukrų, šiek tiek druskos ir išmaišykite. Tada greitai maišydami supilkite šiek tiek karšto pieno ir tada likusį pieną.
Žingsnis 3
Palikite mišinį virti, kol sutirštės. Tada sudėkite į indą, uždengtą maistine plėvele. Uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol sustings.
Žingsnis 4
Sukietėjusią masę supjaustykite gabalėliais ir apvoliokite miltuose. Kiekvieną gabalėlį pamerkite į kiaušinį, prieš tai išplaktą su žiupsneliu druskos, ir apkepkite keptuvėje.
Kategorijos