Publikavimo data: 2024-05-19
Švelnūs kalmarai grietinėlės padaže
Yra daugybė kalmarų paruošimo variantų: kalmarų žiedai tešloje, salotos su kalmarais, kalmarai puode, pica su kalmarais, galima vardyti be galo. Vienu iš puikiausių, bet kartu ir paprasčiausių patiekalų galima pavadinti švelnius kalmarus grietinėlės padaže. Paprastas padažas netrukdo, o tik pabrėžia, nuspalvina kalmarų skonį, todėl patiekalas pakyla į naują, galima sakyti, restorano lygį.
Žingsnis 1
Kalmarus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite plėvelę ir supjaustykite storais 5-10 milimetrų pločio griežinėliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite kalmarus ir kepkite 2-3 min. ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Nuolat maišydami plona srovele supilkite grietinėlę į svogūnus ir kalmarus. Pagal skonį pasūdykite, įberkite įvairių prieskonių, gerai išmaišykite ir troškinkite 3 min.
Kategorijos