Publikavimo data: 2024-05-25
Švelnus karpis, keptas su majonezu
Manoma, kad karpis kilęs iš Kinijos ir iš ten atkeliavo į mūsų regioną. Yra daugybė šios žuvies veislių - veidrodinių, žvynuotųjų ir net dekoratyvinių. Žuvies mėsa yra labai švelni ir saldi, kartu joje yra daug palankių komponentų, kurie daro didelę įtaką organizmo būklei.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite. Tada svogūnus sudėkite į įkaitintą keptuvę, porą minučių pakepinkite, suberkite morkas ir dar porą minučių pakepinkite. Išimkite žuvį ir ištepkite ją majonezu, druska ir pipirais. Iškeptas daržoves sudėkite ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos.
Žingsnis 2
Ant viršaus sudėkite žuvį. Įdarykite ją pomidorais ir krapais. Ant žuvies užtarkuokite vienos citrinos žievelę ir česnaką. Kepkite iki 200° įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos