Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus keksas su citrinos žievele ir sultonėmis
Minkštas, kreminis ir drėgnas keksas su traškia plutele.
Žingsnis 1
Minkštą sviestą (arba kokybišką margariną) plakite mikseriu 2 minutes. Po truputį suberkite cukrų ir toliau plakite apie 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Nuolat plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į mišinį po porciją persijokite miltus, atsargiai maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Prieš tai į miltus suberkite kepimo miltelius.
Žingsnis 4
Į tešlą įmaišykite citrinos žievelę.
Žingsnis 5
Įdėkite sultenių. Švelniai išmaišykite ir įpilkite pusės citrinos sulčių. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Supilkite į formą, jei reikia, iš anksto patepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Tešla turi būti tirštos majonezo konsistencijos. Dėkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių. Tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir palikite dar 40 minučių. Keksas pakils. Galbūt plutelė sprogs, tai normalu. Patikrinkite, ar keksas paruoštas dantų krapštuku, jis turi būti sausas.
Kategorijos