Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs keksiukai su grietinėlės sūriu
Žinoma, nė viena šventė neapsieina be skanaus deserto. Įprastas tortas visiems yra nuobodus ir neįdomus. Todėl siūlome jums gardžių kepinių su kreminiu sūriu receptą. Gausite nepaprastai skanų, švelnų, gražų desertą. Tokių keksiukų tešla gaunasi beprotiškai minkšta ir oro. O įdaras yra tiesiog neįtikėtino skonio. Šis desertas nustebins visus jūsų svečius ir paįvairins įprastą šventinį meniu.
Žingsnis 1
Sumaišykite šokoladą, sviestą ir augalinį aliejų. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje po 30 sekundžių, kiekvieną kartą pamaišydami.
Žingsnis 2
Kiaušinius ir kiaušinio trynį išplakite su cukrumi. Sudėkite atvėsusį šokolado ir sviesto mišinį. Į mišinį įmaišykite kakavą. Išmaišykite. Įmaišykite grietinę, miltus. Viską išmaišykite. Pabaigoje supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite. Tešlą sudėkite į paruoštas formeles iki ¾ dalių.
Žingsnis 3
20 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, smeigdami iešmeliu. Išimkite keksiukus ir leiskite jiems visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Karamelė. Užpilkite želatiną vandeniu. Paimkite puodą storu dugnu. Supilkite cukrų. Pastatykite ant ugnies. Cukraus nemaišykite. Galite tik pakreipti ir švelniai pakratyti. Grietinėlę kaitinkite iki virimo, bet neužvirinkite. Kai cukrus ištirps ir taps rudas, atsargiai supilkite grietinėlę, ji energingai burbuliuos. Išmaišykite grietinėlę ir sudėkite kambario temperatūros sviestą.
Žingsnis 5
Viską gerai išmaišykite. Virkite dar 3 minutes. Nuimkite nuo ugnies, supilkite į kitą indą ir suberkite želatiną. Viską išmaišykite. Įberkite žiupsnelį druskos. Leiskite karamelei atvėsti iki kambario temperatūros. Peiliu atsargiai padarykite keksiukuose duobutę ir užpildykite ją karamele.
Žingsnis 6
Kreminis sūris. Sumaišykite grietinėlę, varškę ir miltelius. Viską gerai išplakite. Paimkite kepimo maišelį ir bet kokį antgalį. Pripildykite kremu ir papuoškite keksiukus.
Kategorijos