Publikavimo data: 2024-10-15
Švelnūs kepti šamai su daržovėmis
Kepti šamai su daržovėmis yra itin dietinis ir skanus patiekalas. Šio recepto žuvies mėsa yra švelni ir sultinga, nes prieš tai ji marinuojama alyvuogių aliejuje, sojų padaže ir prieskoniuose ir kepama orkaitėje. Daržovių ingredientai: pomidorai, cukinijos, morkos, svogūnai savo maistingumu ir naudingumu papildo jūros žuvį.
Žingsnis 1
Šamų kepsnius 20 minučių marinuokite alyvuogių aliejuje, sojų padaže ir prieskoniuose. Dėl marinato žuvis bus sultinga ir traški kepimo pabaigoje.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite apskritimais. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais. Kepimo skardą, kurioje bus kepamas patiekalas, išklokite folija. Pirmiausia ant vienos folijos pusės sudėkite morkas, tada ant jų - cukinijos griežinėlius.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite žiedais, pomidorą - griežinėliais. Sudėkite daržoves ant morkų ir cukinijų. Kiekvieną daržovių sluoksnį pasūdykite pagal skonį.
Žingsnis 4
Sudėkite šamų kepsnius ant kepimo skardos šalia daržovių. Uždenkite kepimo skardą kepimo pergamentu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite pergamentą ir kepkite be jo, kol paruduos. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos iškeptas daržoves pabarstykite tarkuotu sūriu. Išjunkite orkaitę, palikite dar 5 minutes ir patiekite.
Kategorijos