Švelnus kreminis suflė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Švelnus kreminis suflė

Suflė yra prancūziškas orus keptas desertas. Klasikinio suflė recepto pagrindą sudaro plakti kiaušinių tryniai, sumaišyti su plaktais baltymais ir cukrumi. Vėliau "suflė" sąvoka išsiplėtė, ir toks pavadinimas buvo suteiktas desertui iš plaktų baltymų su vaisiais, pieno produktais ir kitais priedais, o vėliau ėmė rastis visai kitokių variantų su visiškai naujais ingredientais ir be kepimo. Toks desertas išsiskiria ne tik subtiliu ir rafinuotu skoniu, bet ir malonia tekstūra, todėl yra geriausias pasirinkimas tiek paprastam arbatos vakarėliui, tiek šventinei puotai.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
244 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnus kreminis suflė Žingsnis 1
Puode sumaišykite grietinėlę ir sutirštintą pieną, užkaitinkite ir, užvirus, virkite apie minutę ant silpnos ugnies. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite želatiną bei pieną. Atsargiai maišykite grietinėlės mišinį, kol jame visiškai ištirps želatina, tada palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Švelnus kreminis suflė Žingsnis 2
Į atvėsusią masę sudėkite varškę ir plakite dideliu greičiu apie 10 minučių. Suplaktą masę šaukštu supilkite į maistine plėvele išklotą formą ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.

Žingsnis 3

Švelnus kreminis suflė Žingsnis 3
Atsargiai išimkite užšaldytą suflė iš formos. Tai padaryti padės ant formos dugno esanti maistinė plėvelė. Ant suflė viršaus pabarstykite kakavos miltelių, persijokite juos per sietelį ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos