Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus kreminis-sūrio bananų pyragas
Bananų ir citrinų skonio pyragas. Kreminis sūris, išplaktas su grietinėle, padaro jį nepaprastai švelnų, lengvą ir erdvų. Torto pagrindas - biskvitas. Tai idealus neįprastas skanėstas šventiniam stalui. Jį lengva ir greitai paruošti namuose.
Žingsnis 1
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir iš visų pusių apkepkite stambiai supjaustytus bananus, kad jie karamelizuotųsi. Tada bananus atvėsinkite ir supjaustykite 0,7 cm storio žiedais.
Žingsnis 2
Paruoškite bananų įdarą: dubenyje išsukite kreminį sūrį ir grietinėlę, sudėkite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, citrinos žievelę, išspauskite dviejų citrinų sultis ir dar kartą išsukite iki vientisos ir purios masės. Sudėkite bananus ir sultenes ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite sausainius, o ant viršaus - paruoštą įdarą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos