Švelnus krevečių karis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Švelnus krevečių karis

Karis - puikus būdas pažinti Aziją patogiai įsitaisius savo namuose. Kreminis skonis puikiai dera su prieskoniais ir krevetėmis. Kadangi karis gali būti labai aštrus arba švelniai aštrus, patiekalo aštrumą galite reguliuoti patys. Karis - tai įvairių prieskonių, turinčių naudingų savybių, mišinys. Kario sudėtyje esanti ciberžolė ne tik suteikia šiek tiek karstelėjusį deginantį skonį, bet ir nuspalvina patiekalą ryškia sodria spalva. Dažniausiai karis naudojamas įvairiems padažams prie ryžių ir sultinių ar daržovių gaminti. Kartu su jūros gėrybėmis karis suteikia sultingą pikantišką skonį.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus krevečių karis Žingsnis 1
Storadugniame puode įkaitinkite sviestą. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką ir pakepinkite svieste. Suberkite kario miltelius, išmaišykite ir suberkite miltus. Kepkite dar 1 minutę.

Žingsnis 2

Švelnus krevečių karis Žingsnis 2
Nuimkite keptuvę nuo ugnies, supilkite pieną (kokosų pienas labai tinka su krevetėmis) ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pastatykite atgal ant ugnies, nuolat maišydami, kad padažas sutirštėtų. Padažą virkite 2 min.

Žingsnis 3

Švelnus krevečių karis Žingsnis 3
Į padažą sudėkite iš anksto nuvalytas krevetes ir troškinkite 5 minutes. Supilkite citrinos sultis ir smulkintas petražoles ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos