Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnus krevečių karis
Karis - puikus būdas pažinti Aziją patogiai įsitaisius savo namuose. Kreminis skonis puikiai dera su prieskoniais ir krevetėmis. Kadangi karis gali būti labai aštrus arba švelniai aštrus, patiekalo aštrumą galite reguliuoti patys. Karis - tai įvairių prieskonių, turinčių naudingų savybių, mišinys. Kario sudėtyje esanti ciberžolė ne tik suteikia šiek tiek karstelėjusį deginantį skonį, bet ir nuspalvina patiekalą ryškia sodria spalva. Dažniausiai karis naudojamas įvairiems padažams prie ryžių ir sultinių ar daržovių gaminti. Kartu su jūros gėrybėmis karis suteikia sultingą pikantišką skonį.
Žingsnis 1
Storadugniame puode įkaitinkite sviestą. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką ir pakepinkite svieste. Suberkite kario miltelius, išmaišykite ir suberkite miltus. Kepkite dar 1 minutę.
Žingsnis 2
Nuimkite keptuvę nuo ugnies, supilkite pieną (kokosų pienas labai tinka su krevetėmis) ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pastatykite atgal ant ugnies, nuolat maišydami, kad padažas sutirštėtų. Padažą virkite 2 min.
Žingsnis 3
Į padažą sudėkite iš anksto nuvalytas krevetes ir troškinkite 5 minutes. Supilkite citrinos sultis ir smulkintas petražoles ir išmaišykite.
Kategorijos