Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnus krevečių suflė
Atrodo, kad suflė yra visiškai paslaptingas patiekalas, o jam paruošti reikia ypatingų įgūdžių ir žinių. Iš tikrųjų suflė paruošiama gana paprastai ir greitai, ji būna orinė ir neįtikėtinai minkšta. Šiame recepte suflė gaminama su krevetėmis, todėl įgauna pikantišką jūros gėrybių skonį.
Žingsnis 1
Krevetes virkite 5 minutes, nusunkite vandenį, išpilkite 150 g krevečių sultinio, išvalykite ir atidėkite krevetes į šalį.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus sviesto, pakepinkite miltus, tada supilkite krevečių sultinį ir vyną. Po minutės supilkite grietinėlę, pieną, prieskonius, druską, garstyčias ir muskatą. Maišykite penkias minutes. Suplakite trynius ir sumaišykite su trupučiu padažo.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į likusį padažą ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Į padažą sudėkite krevetes, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite atvėsusią masę, atsargiai išmaišykite ir supilkite į kepimo indą iki pat viršaus. Kepkite orkaitėje 20 minučių 180C temperatūroje.
Kategorijos