Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus medaus pyragas
Švelnus ir greitai paruošiamas meduolis.
Žingsnis 1
Pasverkite 100 g medaus.
Žingsnis 2
Pasverkite 150 g sviesto.
Žingsnis 3
Atsverkite 80 g cukraus.
Žingsnis 4
Pasverkite 300 g kvietinių miltų.
Žingsnis 5
Atsverkite 70 g cukraus pudros.
Žingsnis 6
Sumaišykite medų, cukrų, sviestą ir siųskite į silpną ugnį.
Žingsnis 7
Palaukite, kol sviestas ir cukrus ištirps ir taps vientisa mase.
Žingsnis 8
Į gautą masę įberkite šaukštelį sodos, viską gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies, palikite atvėsti apie 20 minučių.
Žingsnis 9
Kai masė atvės, į ją įberkite žiupsnelį druskos ir du kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 10
Tada suberkite 300 g miltų.
Žingsnis 11
Užminkykite tešlą.
Žingsnis 12
Pusę tešlos sudėkite ant pergamentinio popieriaus ir tolygiai paskirstykite rankomis, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 7-10 minučių, tą patį padarykite ir su antrąja tešlos dalimi. Pyragėlius perpjaukite į dvi lygias dalis.
Žingsnis 13
Nupjaukite kraštus ir nusiųskite juos į blenderį, sumalkite (jų reikės pyragui apibarstyti).
Žingsnis 14
Kremui reikės 2 skardinių 15 proc. grietinės ir 70 g cukraus pudros. Sumaišykite cukraus pudrą ir grietinę iki vientisos konsistencijos, kiekvieną sluoksnį aptepkite kremu, o pabaigoje tortą apibarstykite trupiniais.
Kategorijos