Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus medaus pyragas su kefyru
Medaus pyragas ant kefyro yra sėkmingas ir laimintis deserto variantas. Dėl šių ingredientų tešla gaunasi akyta, oro ir labai kvapni. Šis deserto variantas yra paklausus visose šeimose dėl paprastų ir nebrangių ingredientų, o gaminimo procesas susideda iš minimalių veiksmų. Toks paprastas ir nesudėtingas biskvitas gali būti puikus pagrindas įvairiems pyragams, padaliję pyragą į 3 riekeles ir patepę jas kremu (pavyzdžiui, grietinės, varškės, rikotos ir t. t. pagrindu), gausite nepaprastai skanų naminį pyragą.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje ar dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol cukrus ištirps. Į mišinį suberkite druską, sodą ir medų. Dar kartą suplakite ingredientus.
Žingsnis 2
Supilkite kefyrą. Švelniai išmaišykite skystą mišinį mentele. Suberkite persijotus miltus ir mentele kruopščiai išmaišykite mišinį. Nuluptus riešutus susmulkinkite kočėlu arba trintuvu. Sudėkite susmulkintus riešutus į tešlą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Paruoškite kepimo formą, ištepkite ją sviestu. Supilkite tešlą į formą, įdėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol iškeps, maždaug 40-45 minutes.
Kategorijos