Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus medaus pyragas su varške ir grietine
Mėgstu medaus pyragus. Šis receptas puikus, pyragaičiai iškepti be sviesto.
Žingsnis 1
Kiaušinius, medų ir cukrų įmuškite į emaliuotą dubenį ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies, suberkite sodą ir miltus ir išminkykite tešlą iš pradžių šaukštu, paskui rankomis.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą palikite 10 minučių atvėsti.
Žingsnis 3
Atvėsusią tešlą padalykite į 8 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ir 3 minutes kepkite 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 4
Kol pyragėliai kepa, paruoškite kremą: sumaišykite 100 g cukraus, varškę ir grietinę, suplakite.
Žingsnis 5
Paruoštus pyragėlius supjaustykite apskritimais, o atraižas susmulkinkite į trupinius. Sudėkite tortą, kiekvieną sluoksnį patepdami kremu. Viršų ir šonus apibarstykite trupiniais.
Kategorijos