Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnūs mėlynių keksiukai
Keksiukas yra amerikietiška keksiuko versija. Keksiukai būna dideli ir maži, svarbiausia, kad jie skirti vienam asmeniui, būna su kremu ir be jo. Šiandien kepsime mėlynių keksiukus su grietine. Pačią tešlą paruošti paprasta ir greita. Grietinė puikiai tinka kapučiams dėl savo grietinėlės skonio, lengvos rūgštelės ir švelnios struktūros.
Žingsnis 1
Maišytuvo dubenyje sumaišykite cukrų, sviestą ir vanilės esenciją ir išsukite. Sudėkite medų, kiaušinius ir vėl išplakite. Atskirai sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir palaipsniui į tešlą supilkite miltų mišinį ir pieną, išplakite. Uždenkite maistine plėvele ir 2-3 val. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pagaminkite kremą: sumaišykite grietinę, miltus, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir dėkite į vandens vonelę 20 minučių, kol sutirštės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, sudėkite sviestą, suplakite ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Mėlynes nulupkite, gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir popieriniu rankšluosčiu pašalinkite drėgmės perteklių. Sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite, kad nepakenktumėte mėlynėms.
Žingsnis 4
Į formą įdėkite keksiukų rankogalius, lengvai juos patepkite sviestu ir kiekvieną rankogalį pripildykite šiek tiek daugiau nei iki pusės tešlos, nes keksiukai augs.
Žingsnis 5
Kepkite 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ar kepinys iškepęs, galite patikrinti mediniu dantų krapštuku arba degtuku.
Kategorijos