Publikavimo data: 2024-10-15
Švelnus moliūgų pyragas
Kai ateis rudens moliūgų sezonas, pagaminkite šį sveiką pyragą ir nustebinsite visus savo draugus. Moliūgų pyragas gaunasi neįtikėtinai minkštas ir saikingai saldus, o svarbiausia, kad jame visiškai nėra jokio daržovių skonio, o saldaus moliūgo skonį papildo varškės ir grietinės aromatai. Paruošti tokį paprastą ir sveiką moliūgų pyragą labai paprasta, nes svarbiausia, ką reikia padaryti, tai sutarkuoti moliūgą, sumaišyti jį su varške, grietine ir kiaušiniu, ir galima drąsiai siųsti į orkaitę. Toks aromatingas ir švelnus moliūgų pyragas lengvai pradžiugins visą šeimą!
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite nuo odelės ir sėklų, gerai nuplaukite, nulupkite odelę, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Vištienos kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, maždaug taip pat, kaip sausainiams. Į išplaktą kiaušinių masę sudėkite šviežią varškę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į išplaktą varškę ir kiaušinius įmaišykite tarkuotą moliūgą, tada sudėkite grietinę ir manų kruopas. Viską gerai išmaišykite. Supilkite vanilę, raugą ir vėl viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoštą varškės ir moliūgų mišinį supilkite į paruoštą formą ir kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Paruoštą apkepą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Kategorijos