Publikavimo data: 2024-06-22
Švelnus obuolių pyragas
Skanus alternatyvus šarlotės patiekalas obuolių sezono metu. Labai švelnus pyragas.
Žingsnis 1
Sumaišykite pieną, augalinį aliejų ir 2 kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, 4 valgomuosius šaukštus cukraus, pusę puodelio miltų ir pakelį kepimo miltelių. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais (aš naudoju tarką su specialiu pjaustymo antgaliu). Sudėkite obuolius į tešlą ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite įdarą: sumaišykite ištirpintą sviestą, 4 valgomuosius šaukštus cukraus ir kiaušinį.
Žingsnis 5
Supilkite šį mišinį ant pyrago ir pašaukite jį į orkaitę dar 15-20 minučių, kol apskrus.
Kategorijos