Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus persimonų pyragas
Persimonų pyragas - švelnios konsistencijos, ryškaus skonio ir dailios spalvos desertas. Lotyniškas žodis "persimonas" reiškia "dievų maistas". Pasaulyje yra apie 1,5 tūkst. šios uogos veislių. Persimonas pasižymi dideliu beta karotino, kuris svarbus regėjimo aštrumui ir odos grožiui, kiekiu. Pagal šį parametrą jis lenkia saldžiąsias paprikas ir moliūgus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Paimkite gilų indą ir sudėkite į jį persimonus, grietinę, cukrų, kiaušinius, cinamoną, supilkite saulėgrąžų aliejų. Viską suplakite, kad gautųsi vientisa masė. Supilkite kepimo miltelius ir manų kruopas ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Paimkite kepimo formą ir patepkite ją sviestu. Į ją įdėkite pyragą. Pašaukite į orkaitę 50 minučių. Pyragą atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Kategorijos