Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus pyragas su obuolių ir grietinėlės įdaru
Mūsų šeimos mėgstamiausias obuolių pyragas. Minkštas, tirpstantis burnoje ir labai sotus. Pabandykite jį pasigaminti - liksite sužavėti rezultatu!
Žingsnis 1
Sviestą išlydykite, šiek tiek atvėsinkite, į jį įmaišykite 2 šaukštus cukraus ir 200 g grietinės (galite net šiek tiek "nuobodžiai" palaikyti šaldytuve, įmaišyti į tešlą - galite).
Žingsnis 2
Suberkite persijotus miltus, sodą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir lengvai atsiplėšiama nuo rankų.
Žingsnis 4
Dėkite tešlą į šaldytuvą ir imkitės darbo su obuoliais. Jų nereikia lupti - tiesiog pašalinkite šerdį ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 5
Įdarui 200 g grietinės sumaišykite su 100 g cukraus, įmuškite kiaušinį, gerai išplakite, įberkite 1 šaukštą miltų.
Žingsnis 6
Šaukštu sudėkite tešlą į formą ir pirštais pakelkite šonus.
Žingsnis 7
Ant tešlos dėkite griežinėliais supjaustytus obuolius, užpilkite juos mūsų mišiniu ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 minučių.
Kategorijos