Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus pyragas su uogiene
Pyragas - populiarus kulinarijos gaminys iš tešlos, kuris gali būti gaminamas su įdaru arba be jo. Priklausomai nuo įdaro, pyragas gali būti pagrindinis patiekalas arba desertas prie arbatos. Dažniausi įdarai yra žuvies, mėsos, grūdų, grybų, kopūstų, uogų arba uogienės. Pyragas su uogiene sujungia įprastą saldumą, sodrų tešlos skonį, švelnią tirštą uogų masę, todėl patiekalas taps puikiu bet kokio arbatos vakarėlio priedu.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite cukrų. Plakite mikseriu iki vientisos masės. Supilkite kefyrą ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 2
Į dubenį su plakta mase sudėkite uogienę ir suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite ir įberkite 1 arbatinį šaukštelį sodos. Palikite tešlą pastovėti.
Žingsnis 3
Aliejumi patepkite ugniai atsparų kepimo indą ir sudėkite į jį tešlą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos